2012. július 27., péntek

Szociális és Missziós Központ


Nemcsak pénzadománnyal, hanem önkéntes munkával is segítették a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nagyváradi Szociális és Missziós Központját a hollandiai Cordaad Alapítvány önkéntesei. A fiatalok tevékenyen részt vettek a Központ fűtéshálózatának felújításában és az oda járó gyermekeknek vakációs bibliahetet tartottak.




2012. július 25., szerda

Családos Tábor


Isten hív és küld – ez volt a jelmondata a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében hatodik alkalommal megrendezett családos tábornak. Az egyhetes együttlétre 11 család érkezett. Az idei találkozó egyik témája a gyermeknevelés volt.


2012. július 16., hétfő

Honvéd sirok

A II. Világháborúban elhunyt magyar honvédek tiszteletére állított síremléket avatták fel a nagykárolyi református temetőben. A Történelmi Vitézi Rend nagykárolyi közössége kezdeményezte a 2000-ben emelt emlékmű felújítását, amelyre rávésték az itt eltemetett katonák nevét és rendfokozatát is.

2012. július 13., péntek

Költözik az Ady Endre középiskola?

Kiköltöztethetik a nagyváradi Ady Endre középiskolát jelenlegi épületéből, ha az önkormányzat és a nagyváradi római katolikus egyházmegye nem egyezik meg a bérleti szerződés meghosszabbításáról. A városvezetés sokallja a havi több mint 7000 eurós bérleti díjat a műemlék épületért, annak ellenére, hogy ezt a szerződésben foglaltak szerint kötelezően csak az épület felújítására fordíthatja az egyház.

2012. július 7., szombat

Még mindig veszélyben a tündérrózsa

Még mindig veszélyben van a Nagyváradtól néhány kilométerre lévő püspökfürdői hévízi tündérrózsa és más, egyedül csak itt élő állatfajok élettere. Az elmúlt télen a mértéktelen termálvíz felhasználásnak köszönhetően veszélyesen lecsökkent a tó vízszintje és hőmérséklete. A tavacskában élő halfaj, Racovita keléjének, néhány példányát a Körösvidéki Múzeum munkatársai egy akváriumba telepítették.