2012. augusztus 26., vasárnap

Virágkarnevál

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Nagyváradon a Nyitott Ablak Európára elnevezésű rendezvényt. Az eseményre négy allegorikus virágkocsi érkezett a 43. Debreceni Virágkarneválról. 





2012. augusztus 21., kedd

Csataimitáció


Hetedik alkalommal emlékeztek csataimitációval Bocskai István 1604-es győztes ütközetére a Bihardiószeg és Álmosd közötti Nyúzóvölgyben. A csataimitációban nem csak a környező romániai és magyarországi települések hagyományőrzői vettek részt, hanem a környező falvak lakosai is, akik elhozták szekereiket, lovaikat, hogy ezzel is hozzájáruljanak a rendezvény sikeréhez.


2012. augusztus 16., csütörtök

Vivótalálkozó Szatmárnémetiben

Közel 200 aktív és veterán vívó jött el Kanadából, Németországból, Magyarországról és Romániából Szatmárnémetibe, ahol negyedik alkalommal rendezték meg a Szatmári Vívók Világtalálkozóját. A Szatmárnémeti Vívóiskola sportolói közül sokan külföldön kamatoztatták tehetségüket, a 16 világbajnoki cím közül tízet Romániának, ötöt Németországnak egyet pedig Magyarországnak szereztek – e mellett számos Olimpiai és Európa Bajnokságon is dobogós helyezést értek el.

2012. augusztus 13., hétfő

Kóbor kutyák

Vehemensen tiltakoztak az állatszeretők a nagyváradi Helyi Tanács azon határozattervezete ellen, amely szerint 7 nap után elaltathatják a gazdára nem talált kóbor kutyákat. Az előzményekhez hozzá tartozik, hogy a Tanács szeptember elsejétől átveszi a Nagyváradon angliai állatvédők által alapított és finanszírozott SOS DOGS kutyamenhely működtetését, és az ezt szabályozó határozatot a törvény szerint közvitára bocsátották.