2013. június 20., csütörtök

Partium FC



Negyedligába került a Bihar megyei focibajnokságon a Partium FC csapata. Az eredmény azért is jelentős, mert a javarészt magyar focistákból álló csapatot működtető Egyetemi Sportklub vezetősége célul tűzte ki a partiumi és erdélyi magyar sportélet fellendítését, és úgy érzik ez a siker egy lépés a megvalósítás felé.


2013. június 19., szerda

Köröstárkány


Először jelent meg magyar nyelvű könyv a Fekete Körös völgyi színmagyar település, Köröstárkány fekete húsvétjáról. 1919 áprilisában a visszavonuló Székely Hadosztály nyomában beözönlő román félkatonai alakulatok, katonaruhába bújt civilek kirabolták a települést és 91 körsötárkányit mészároltak le, tekintet nélkül arra, hogy az nő, idős, beteg vagy gyermek.


Csillagocska Családnap



Csillagocska Családnapot szerveztek a Nagyvárad-Réti Református Egyházközség égisze alatt működő Csillagocska Alapítvány vezetői. A gyermekekkel kézművesek foglalkoztak, a szülőknek pedig többek között napjaink egyik súlyos problémájáról, a drogkérdésről tartottak előadást.  


Vidékfejlesztés

A Partium kisebb városaiban, községeiben olyan sikeres vállalkozásokat mutattak be, amelyek tapasztalatait felhasználva a vidéki térségben működő, még kezdő cégvezetők sikeresebbé tehetik vállalkozásukat. A Kárpát Régió Üzleti Hálózat nagyváradi irodájának vezetői által kezdeményezett eseménysorozat célja a vidék gazdasági életének fellendítése.